khairul's FotoPage

By: khairul azri

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 20-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
barcelonaaaaa part2

 
 
 
View all 52 photos...
gambar yg berterabur x ikut susunan adalah di sebabkan oleh banyak sangat cameraman..hoho


Monday, 19-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
barcelonaaaaa

 
beger king
jumpe member lame...
View all 142 photos...


Monday, 28-Nov-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
lost in caerdydd(cardiff)..

ade org tu...cume x nampak je...
bosan dlm tren..
mari blajar welsh language!!
View all 13 photos...
tanggal 26 hbnov...cardiff games-piala putra...bengang kerana padang cam sawah..terpaksa balik di semi final kerana tiket bas pkol 4.30...bengang jugak sbb timing game tu x btol..mmg melayu games abis rrr...lepas tu..naik bas g city centre nk amik bas g london...pergi busbus stop terdekat...tgk bus route nyer guide..pastu jumpe..city centre tertera sbgg last stop...naik bus..naik punya lama..lepas tu terkejut.."aik..ni cam tempat aku naik bus nih td.."...tanya driver..rupa2nya..bus tu dia round in circle....pegi town centre lepas tu, x stop kat bus station..pusing balik...sbbb ade game kat millenium stadium-wales-australia game rugby...so ade byk jln tutup....so terlepas lah bus..tp masih ade harapan..bole catch up bus 5.30pm...sampai di tempat yg sepatutnya, lepas tu berhenti n kene jln sikit..tanya ler org2 kat situ,nasib baik org dia peramah...sampai kat stesen bus..tunggu punya tunggu dah pkol 6...bas x sampai gak...rase bengang pon ade...pastu ade sorg guard nih, dia kate mmg stesen bus tutup sbb ade games kat millenium stadium...arghhhh..mmg bengang..so kene catch up utk bus pkol 6.30..tanya la mamat tu kat mane nk amik bus..jln punya jln sampai road yg dikatakan tmpat amik bus...lepastu rase semacam jek..sbb jln tu panjang giler.....kat mane satu tempat nk amik bus pon xtau..so tunggu je la...pastu nmpak dr jauh bus n.xpress ke london..kita tunggu la kat one of the road ends..rupanya bus tu kat hujung lagi satu...siot tol..pastu lari rr kejar...sampai2, bus tu tros jln..dia stop situ seminit je..mmg bengang nk mamposs..down lak tu..sbb last bus pkol 6.30..siott...
g kat train station, mane tau ade tiket..tiket byk abis..yg ade pon 60++++ pound...dlm bank mmg x cukup sbb ade prob kat acc bank aritu..so dah move sume duit g acc lain...mmg x boleh buat ape..kene bermalam kat cardiff gak..tp kat mane??? rail station? b us station...???tp cari ikhtiar dulu...pergi rr kat area perumahan yg berdekatan ngn millenium stadium tu...dlm proses ni, mmg kene tanya org ramai kat mane area tu rrr...sbb rase2 ingat kat mane rumah naseer(rakan kms batch 1) sbb pernah pegi sblm hari tu.so jln punya jln dr city tuh, akhirnya jumpe..sampai2 je area tu...semua rumah mmg sebijik....x dpt beza mane satu...dengan jln2 pon sepesen jek...mmg blurr rrr...area tu dah la bsr..no umah x tau, apetah lagi jln...so syilling xde..pegi tanya org kat bar area2 tu ade change x...sume xde..nk call x boleh...kedai sume dah tutup...jln punya jln lagi..tanya org lagi....last2 ade org kate ade...so pegi la jln dekat 1km lagi nk cari publicphone..n call naseerr...pastu call dkt 4 kali, dia x angkat...siot...mmg bertambah down...so tros kan berjalan ke area perumahan td..berjalan sambil berdoa diketemukan dgn seorg org melayu...lepastu jumpe sorg pak arab nih..dia kuar dr rumah dia...dr luar boleh nampak dlm rumah dia...ade byk ayat suci tergantung kat dining...ingat kan dia br kuar dr masjid...so tanya je la dia, yg rumah dia tu masjid ke? n dia kate x..masjid jauh skit dr situ...dia pon bg direction...so pegi la masjid tu-mane tau bole jumpe org melayu semayang kat situ...pegi2 mmg xde melayu..ade brape kerat je org arab sbb dah pkol 8...mmg isya' dah lama dah masuk...so patah balik g area perumahan td...lepas tu ade intinc rase2 cam rumah satu nih cam rumah naseer je...so tekan loceng..ade ler sekor mat salleh ni kuar...silap umah plak..so tanya dia, kenal ade org melayu duk area nih...dia kate x knal...
so g jln lagi..ketuk umah org lagi kat street lain lak.mmg perasaan malu x timbul rr kalo nk survive..ade la dkat 4-5 umah aku putih + black ketuk pintu tanya n jawapan nya same je, diorg x knal seorg pon melayu kat area tu...last ly..umah seorg manusia kulit hitam nih...dia kate knal..so, dia tunjukkan laa umah tu...lega skit..so, ketuk laa pintu umah yg dia tunjuk tu..ketuk punya ketuk seorg mat salleh kuar...tanya dia..ni umah org melayu ke? dia kate x, tp dia tau kat mane...so dia tunjukkan lagi kat mane umah org tu....
dr luar umah yg dia tunjukkan ni, bole rase cam umah org melayu...tekan ler loceng, pastu satu family melayu kuar..tanya dia knal umah student melayu kat area nih(kali ni mmg ckp melayu dah)..pastu dia kate..owhh knal...dia pon tunjjuk ler beberape umah next to umah dia ade umah student perempuan...so, ketuk la plak pintu umah tu...tp mmg tau umah tu bkn umah naseer sbb kalo umah naseer pintu umah dia blah kanan(ni je data pasal umah tu yg aku ingat)..pastu xde org kuar...so g balik umah td, tanya confirm ke tu umah melayu...akak tu kate btol...dekat beberapa minit gak r tunggu, sbb umah tu je la satu ikhtiar..nk beku pon ade sbb mlm2 kat cardiff time tu mmg -1'c....tunggu punya tunngu, tepikir lak...mungkin dia keluar nih...jap lagi diorg balik rr..so, lega sikit rrr.lepas tu..tunggu lagi...pastu, terpikir lak, mane tau diorg g tempat2 yg jauh cam london gak ker, liverpool ke..mmg diorg x balik umah la mlm tu..aghhhhh.. mmg kene rail station gak rr nih...!!! tp mmg x sama tahap down cam td...at least dah jumpe org melayu.. so,tunggu 5 min lagi sambil berdoa dlm hati..tgh2 doa tu, ade ler sorg minah melayu ni keluar...tanya dia, knal naseer x, dia kate x kenal..tanya lak dia, ade rumah student laki2 ke kat area nih..dia pon kate xtau...dia tanya knape? so ceritalaaa camne bole sampai situ...mase tu kat luar umah lg...dia pon tgk kesejukan semacam(mg sejuk+lapar sbb kat town x jumpe kedai halal..kalo ade pon dah tutup) , dia ajak masuk..pastu rase segan pon ade..dgn ego nyer, kate xpe la..nnt org kate ape lak(padehal dlm umah tu bkn dia sorg, ade ramai lg bdk perempauan lain..tp ego tetap ego, hahah nk buat camne..malu pon ade...pastu dia masuk jap n g call member2 dia...kita pon tunggu ler kat pintu(tp area dlm umah lerr)...akhirnya setelah call member2 dia, dia kate ade org tau kat ne......dia pon bagi rr name street tu...no umah xtau..so ckp rr thanx byk2 sbb tolong..mmg rase terharu pon ade sb diorg sanggup tolong...
name street dah ade..tp kene jln lagi cari street tu...no umah xtau lak...so g la cari street tu..mmg xtau rr kat mane street tu....dkt 1 jam pusing, baru jumpe street tu...masalah terakhir, umah dia mane satu..so, kene ketuk pintu umah org yg kita x knal lagi skali...tanya punya tanya, akhirnya jumpa laa umah tu...lega...nasib baik org2 umah tu baik..makanan melayu terhidang dgn percuma...tido semalam, beli tiket baru utk esok...pastu setle kan keje2 umah yg x setle..nasib baik keje sume online je...
esok tu, jln2 cardiff jap..g caerdydd castle..tmn2 dia..pastu baru grk london..jumpe adam n bijan kat bus station..mkn kat bilik lai.lepak2 jap...pastu g stamford bridge..jln2 london jap..pastu balik liverpool tercinta.....hoho..
* gambar2 kat cardiff x byk sgt sbb tgh down sbb peristiwa nih...


Wednesday, 9-Nov-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
villa park-aston villa 0-2 liverpool :5nov

 
 
pnoh sial stadium...
View all 29 photos...
oh when THE REDS goes marching in


Sunday, 6-Nov-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
london-hari raya celebration!!!

 
 
 
View all 83 photos...


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net